BACK

Υπέροχοι ξενώνες για τις Γιορτές των Χριστουγέννων

Πέντε Ξενώνες της Ελλάδας κρύβουν μέσα τους το πνεύμα και τη γεύση των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Σας προτείνω τους αγαπημένους μου ξενώνες στο Πάπιγκο, στο Πήλιο, στο Νυμφαίο, στη Βυτίνα και στο Καρπενήσι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.9 (8 votes)

Βυτίνα 
Art Mainalon

Το Art Mainalon, ξεπροβάλλει στο κέντρο του χωριού της Βυτίνας, καμωμένο από σμιλευτή πέτρα και ξύλο.  
Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο- πινακοθήκη, διότι αυθεντικά έργα τέχνης και γλυπτά Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών  κοσμούν τα δωμάτια καθώς και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.
Στο Art Mainalon εκτός από υπέροχη διακόσμηση θα γευτείτε ποιοτικό και καλομαγειρεμένο φαγητό με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής,  χειροποίητα γλυκά και αρίστης ποιότητας κρασί.
Ευρυτανία
Anerada Inn
​​
Το Ανεράδα Inn είναι ένα παραμυθένιο μέρος για να περάσετε τις διακοπές των Χριστουγέννων, είτε πάτε εκεί με παρέα, είτε με την οικογένεια σας. Είναι ένας πανέμορφος ξενώνας στο Μεγάλο χωριό στο Καρπενήσι, με μια θέα που θα κάνει την καρδιά σας να χάσει ένα δυό κτύπους μόλις την δείτε.  Τέσσερα δωμάτια είναι όλα κι όλα και μια πιο μεγάλη σουίτα σε περίπτωση που είστε πιο μεγάλη παρέα. Δέχονται και σκυλάκια μετά από συνεννόηση.
Νυμφαίο
La Moara


Στο μαγευτικό Νυμφαίο, ο Ξενώνας La Moara, δημιουργήθηκε το 1993 με όλο το μεράκι του Γιάννη Μπουτάρη.
Ο ξενώνας διαθέτει οκτώ δωμάτια. Από αυτά τα έξι έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι τέσσερα άτομα. Στα δωμάτια αυτά υπάρχει η "μεσάντρα" (ντουλάπα χαρακτηριστική των σπιτιών του Νυμφαίου). Ανοίγοντας τα φύλλα της μεσάντρας ανακαλύπτει κανείς την ντουζιέρα, την τουαλέτα, το νιπτήρα και ένα mini bar. Τα άλλα δυο δωμάτια είναι στη σοφίτα, είναι δίκλινα και περιζήτητα στα ζευγάρια για τη ρομαντική τους ατμόσφαιρα.


 

Πάπιγκο
Villa Zagori 

Το Villa Zagori είναι ο ξενώνας για τους λάτρεις της φύσης. Το Ζαγόρι είναι η Μέκκα του trekking στην Ελλάδα και ο Πάρις Ζωγράφος είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει το άθλημα όσο λίγοι. Ξέρει την χαράδρα του Βίκου από έξω κι ανακατωτά. Το Κουκούλι είναι γεωγραφικά σε στρατηγική θέση , στην είσοδο της χαράδρας του Βίκου στο κεντρικό Ζαγόρι. Εκεί ο Πάρις έχει δημιουργήσει έναν από τους πιο προσεγμένους ξενώνες στην περιοχή και θα σας ξεναγήσει σε μέρη που ούτε που τα είχατε καν φανταστεί. Από φαγητό να ευχαριστηθείτε την σπεσιαλιτέ της περιοχής, τις πασίγνωστες ζαγορίσιες πίτες.


Πήλιο
Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ

Στην Αρχοντική Τσαγκαράδα, σε μια προνομιακή θέση μεταξύ της θάλασσας του απέραντου Αιγαίου, και βουνού, στις πλαγιές του Ανατολικού Πηλίου με τα βαθύσκια δέντρα και τα πλούσια νερά βρίσκεται το AMANITA. Γύρω από τον ξενώνα οργιάζει η πράσινη φύση της Τσαγκαράδας, με τα ονομαστά μονοπάτια, τα χιλιόχρονα δένδρα, τις πέτρινες βρύσες και τα γεφύρια.
Ο Φιλάρετος Ψημένος είναι ένας αληθινός φυσιολάτρης που θα σας μαγέψει με τις γνώσεις του στα μανιτάρια αλλά και την αυθεντική Πηλιορείτικη φιλοξενία του.


 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις