BACK

Πάρος Επιλέγουμε τα καλύτερα εστιατόρια

Σας παρουσιάζουμε ένα μικρό γαστρονομικό οδηγό της Πάρου, για να ξέρετε εκ των προτέρων πού θα καλοφάτε.
Και μόνο ένα είναι το καλό φαγητό: Το Νόστιμο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (10 votes)

Εδώ η σκηνή της Υψηλής Μαγειρικής είναι στα σπάργανα και σαφώς υποδεέστερη από αυτή της Σαντορίνης ή της Μυκόνου, γι αυτό αποφύγετέ την.
Εξ άλλου, οι γευστικές μνήμες των περισσοτέρων από εμάς πιο κοντά στην απλή ελληνική καλοκαιρινή κουζίνα είναι.
Έτσι, στην Πάρο χαρείτε πολλά ουζάκια ή σούμα, που είναι η τοπική τους ρακή, συνοδεία με φρέσκα ψάρια, μπόλικους ψαρομεζέδες και απλές παριανές γεύσεις όπως η γούνα και η ξινομυζήθρα! 

 

 

Χαζέψτε την περατζάδα στο κεντρικό λιμάνι στο Port Cafe  και απολαύστε την παριανή θαλασσινή αύρα με λιχουδιές της Ελένης.



Δίπλα, στο  Αlbatros, θα βρείτε ντόπιο φαγητό με φρέσκο ψαράκι όταν ο καιρός το επιτρέπει.
Πιο κάτω στο Pebbles, δοκιμάστε δροσερά πολύχρωμα κοκτέιλ συνδυασμένα με το αντίστοιχο ηλιοβασίλεμα.




Στο Levantis με τον υπέροχα μυρωδάτο κήπο του, δροσερό τις ζεστές μέρες και απάγκιο τις μέρες των Κυκλαδίτικων μποφόρ, θα φάτε λουκούλεια vegetarian δείπνα.


 

Στο λιμάνι της Νάουσας, μπορείτε να δειπνήσετε καταπληκτικά στον Μariο. Μεταμοντέρνα ελληνική κουζίνα βασισμένη στο ψάρι, χωρίς τάσεις επιδεικτισμού! Ο Μάριος έχει τις αρχές που επιβάλλονται για να δημιουργήσεις ένα μοναδικό εστιατόριο: πάθος για νόστιμο φαγητό, αγάπη κ εκτίμηση στις γηγενείς και πρώτες ύλες. Προσφέρει εν ολίγοις την απόλαυση που ζητάει ο κάθε λάτρης του καλού φαγητού! Πολλά από τα πιάτα του προέρχονται από το δικό τους μποστάνι, και η λίστα κρασιών είναι ιδιαιτέρως προσεγμένη από τον sommelier Παρασκευά Βιδάλη.
Οι πιο chic Έλληνες και ξένοι παραθεριστές είναι πολύ πιθανόν να τρώνε σε διπλανό τραπέζι. 
Αν σας αρέσει ο ζύθος, συνοδεύστε το φαγητό σας με μια ντόπια μπύρα, την μπύρα 56.




 

Για πιο απλή νησιώτικη κουζίνα και ένα δροσερό ουζάκι με καλή παξιμαδοκλέφτρα και παραδοσιακές παριανές γούνες, θα κάτσετε ακριβώς δίπλα, στο Ουζερί των ναυτικών! Και αυτό ανήκει στην οικογένεια του Μάριου Τσαχπίνη, και η σχεδόν σαραντάχρονη πείρα τους εξασφαλίζει αντίστοιχη ποιότητα.

 



Μπροστά ακριβώς από την μαρίνα με τα σκάφη, απολαύστε πλούσια τοπική γαστρονομία και πεντανόστιμα πιάτα στο Mediterraneo.


Κι αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία του λιμανιού, χωθείτε στα στενά και φάτε υπέροχη σπιτική μαμαδίστικη κουζίνα στην Σωσώ αλλά και μεζέδες με αυθεντική παριανή κριθαροκουλούρα και ρεβυθάδα Πάρου στο Καφενείο του Βαγγέλη. Αντίστοιχο μαγαζί είναι και το ΚΑΠΑΡΗ, που προσφέρει την κλασσική κουζίνα του Αιγαίου, αλλα και ο ΣΤΑΘΕΡΟΣ που έχει και μενού ημέρας ανάλογα με το τι έμπνευση είχε η κυρα-Φλώρα εκείνη την ημερα.


Tο Barbarossa στον Άγιο Νικόλα, all time classic, με γαστρονομική πείρα δύο γενεών!  Απολαύστε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά με χίλιους δυο τρόπους φτιαγμένα.  Σας το συστήνω  ανεπιφύλακτα και προτείνω να κρατησετε ένα από λίγα τραπεζάκια που βρίσκονται από την μεριά του παλιού λιμανιού. Είναι πραγματικά τα πιο μοναδικα σε όλο το λιμάνι, ειδικα τις νύχτες που έχει αέρα.  Η λίστα κρασιών τους είναι ίσως η καλύτερη στην Νάουσα.  


 

Λίγο παραπέρα άνοιξε φέτος το Barbarossa all day cafe, που σερβίρει από brunch έως σούσι. 



Απολαυστικό σουβλάκι που θα σας κρατήσει για το all night long partying, θα βρείτε στον ΚΑΡΓΑ, στο γραφικό μικρό λιμανάκι της Νάουσας, κάτω από τα πέτρινα βόλτα του Ενετικού κάστρου.


 


Το πιο λαχταριστό ολόφρεσκο παγωτό στο S-cream στην Νάουσα. Έχει μεγάλη ποικιλία ακόμα και στα χωρίς καθόλου ζάχαρη παγωτά.
Μέσα στην πλατεία θα βρείτε και το αδελφάκι του, 32 Agosto. Magic!

 


Για ζουμερά burger, σαλάτες φτιαγμένες με βιολογικά λαχανικά, χαλαρά ποτά και κοκτέιλ σερβιρισμένα σε πανέμορφα βαζάκια, να πάτε στον Δρυό στο γαστρομπάρ Green Project.

 


Τον πιο καλό espresso στην Πάρο, θα τον βρείτε στο Cafe Karino. Ο Κωνσταντίνος ταξιδεύει τον χειμώνα ψάχνοντας για το τέλειο χαρμάνι, το οποίο φέρει την σφραγίδα του. Όλων των ειδών τα αυγά, σάντουιτς και όλα τα υπόλοιπα που συνθέτουν ένα τέλειο πρωινό ή brunch  θεωρούνται δεδομένα. 


 

Στον Αμπελά θα φάτε σπαρταριστά ψάρια που βγαίνουν κατευθείαν από τα καΐκια του μώλου. Όλες ανεξαιρέτως οι ταβέρνες είναι πάνω στο κύμα.
Στην Χριστιάννα φτιάχνουν καταπληκτική Παριανή Κακαβιά.  Στο Θαλάμι ξέρουν να τηγανίζουν χωρίς να καίνε τα μπαρμπούνια.


Στην Θέα, που βρίσκεται στον δρόμο για  Αντίπαρο, βρίσκετε αυθεντική πολίτικη κουζίνα και όχι μόνο. Η λίστα κρασιών του μαγαζιού είναι αξιοσέβαστη.


Το Siparos, πάνω στον δρόμο για την παραλία της Σάντα Μαρία με θεϊκή θέα του ηλιοβασιλέματος είναι  ένα πολύ τίμιο εστιατόριο, με  λαχταριστές ελληνικές γεύσεις, άψογα εκτελεσμένες και σερβιρισμένες, εξαιρετικό service από χαμογελαστά πρόσωπα.


Για πιο απλή κουζίνα αλλά εξ ίσου νόστιμη στην παραλία της μικρής Σάντα Μαρία, επισκεφτείτε την Κατσουνού. Κι αν έχει πανσέληνο καθίστε μετά στην Santa Maria για all night long fun partying.



Κι αν κουραστήκατε από την θαλασσινή αύρα, ανεβείτε μέχρι το καφενείο στις ορεινές Λεύκες για ουζάκι.


Καλά παϊδάκια, αληθινά, όχι αυτά που είναι κομμένα από μπούτι, θα φάτε στην πλατεία του Κώστου, και στον Κλαρίνο στις Λεύκες. Επίσης στη ψησταριά Romantica μέσα στην Νάουσα.



 

Η καλύτερη θέα του μικρού γραφικού λιμανιού της Νάουσας είναι μέσα από κάθε παραθύρι του μπαρ Sommaripa Consolato. Είναι πλέον το πιο αγαπημένο μαγαζί όλης της Νάουσας, με μοναδικά ποτά, και κεράσματα φτιαγμένα από την χρυσοχέρα Τζαννέτα Σωμαρίπα. Είναι ένα περιβάλλον που μεταμορφώνεται στο πέρασμα της ημέρας, καθώς το πρωί χαίρεσαι το μοναδικό φως του Αιγαίου  και το βράδυ που τα φώτα χαμηλώνουν, μια αισθησιακή ατμόσφαιρα με μουσική που σε καθηλώνει.



Για να απολαύσετε την απόλυτη θερινή ραστώνη, το Fotis Art Cafe Bar πάνω στην παραλία του Άη Δημήτρη είναι το σωστό το μέρος. Lounge all day long! Aν πάλι έχει αέρα, μπείτε μεσα και θαυμαστε την δύναμη του βοριά. 



Λίγο πιο δίπλα, το Comeback έχει τα καλύτερα cocktails. Δοκιμάστε δροσερή μαστίχα με σιρόπι τζίντζερ και ανακαλύψτε τη νέα τάση των mixologists.


Το βράδυ μας τελειώνει πάντα στο Linardo, ίσως το πιο όμορφο club σε όλες τις Κυκλάδες. Στο κτίριο που έραβε τα πανιά του ο καπεταν Λινάρδος   - ο πιο φημισμένος άρχοντας ναυτικός της περιοχής - με την απόλυτη κυκλαδίτικη πλαστικότητα στους τοίχους, αιώνες ανεμοδαρμένο από τον Βοριά, έχει μεταλλαχθεί σαράντα χρόνια τώρα στο πιο cult μαγαζί του Αιγαίου. Οι δύο Γαλλίδες που το πρωτοάνοιξαν, κράτησαν το όνομά του για να τιμήσουν τον άντρα που τόσο καμαρώνουν όλοι οι Παριανοί!




Photos by parosweb.com 

Tips

Φεύγοντας γεμίστε τις τσάντες με νόστιμα παριανά τυριά που θα βρείτε στην Ένωση

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις