BACK

Villa Zagori, παραδεισένια απόδραση στην φύση του Πάπιγκου

To Villa Zagori είναι ένας ξενώνας, αληθινό διαμάντι που βρίσκεται  σε ένα από τα ωραιότερα Ζαγοροχώρια, το Κουκούλι.
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2 (4 votes)

Mακριά από τους πολυπληθείς , κοσμοπολίτικους και θορυβώδεις προορισμούς  είναι το  φαράγγι του Βίκου και τα Ζαγοροχώρια.

Villa Zagori, παραδεισένια απόδραση στην φύση του Πάπιγκου
 

Ένας πολύ ιδιαίτερος προορισμός περισσότερο ταξιδιωτικός και  λιγότερο τουριστικός με  δωδεκάμηνη σεζόν. 

Καθισμένο σε μία πλαγιά πάνω από τη χαράδρα του Βίκου και το περίφημο γεφύρι
του Κόκκορου βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα χωριά του Ζαγορίου,  το Κουκούλι.
Τοποθεσία πανέμορφη με θέα μέχρι τα χιονισμένα Τζουμέρκα , αλλά και  ταυτόχρονα  και  πολύ  στρατηγική  καθώς βρισκόμενη  στη καρδιά του κεντρικού Ζαγορίου προσφέρει  πρόσβαση  οδικώς και περιπατητικώς στη γύρω περιοχή.Η κατοικία είναι ένα σύγχρονο πετρόχτιστο  και πλακοσκέπαστο σπίτι 130 τ.μ. που  ολοκληρώθηκε το 2002  σύμφωνα  πάντοτε με  τους αυστηρούς κανόνες της παραδοσιακής ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής. Αν και έχει σχεδιασθεί και κατασκευασθεί ως  κατοικία και όχι ως ξενώνας, παρέχει όλες τις  ανέσεις που θα ήθελε ο επισκέπτης . Αποτελείται από ένα καθιστικό με θέα στα γύρω βουνά και λόφους,τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια , δύο κουζίνες και ένα ξενώνα στο κήπο με υπνοδωμάτιο, κουζίνα και μπάνιο. 

 Η περιοχή προσφέρεται για περιπλανήσεις στη φύση και δικαίως από πολλούς  θεωρείται ως η ‘Μέκκα του trekking’ στην  Ελλάδα . Ένα μεγάλο μέρος αυτής είναι κομμάτι του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου όπου  πολλά σπάνια  είδη όπως η  αρκούδα, ο λίγκας , ο γύπας Ασπροπάρης  κλπ, κλπ, βρίσκουν καταφύγιο.  Εκτός από το περπάτημα και τις άλλες πιο  απαιτητικές  δραστηριότητες   ( ιππασία, rafting, mountain bike, κλπ, κλπ)  μπορείτε να  γνωρίσετε  τη πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τους πανέμορφους  παραδοσιακούς  και διατηρητέους οικισμούς, τα περίφημα πετρόχτιστα γεφύρια και τις πολύ καλά διατηρημένες  εκκλησίες  και  μοναστήρια.  

 


Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και γαστρονομική περιπλάνηση . Οι ενδιαφερόμενοι 
μπορούν να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τις περίφημες πίττες μαζί με τις άλλες σπεσιαλιτέ της περιοχής όπως επίσης και να πάνε μια ωραία βόλτα στο δάσος την άνοιξη και το φθινόπωρο και να μαζέψουν μανιτάρια .
Ο ιδιοκτήτης της βίλλας Πάρις Ζωγράφος – λάτρης της φύσης και του περπατήματος – έχει  καταγράψει και  κατηγοριοποιήσει τα μονοπάτια της περιοχής και θa είναι  στη  διάθεση σας  για να σας  βοηθήσει να γνωρίσετε  από κοντά  τις πανέμορφες  αυτές διαδρομές  που  συνδέουν τα χωριά μεταξύ τους μέσα από  καλντερίμια  και  πετρόχτιστα γεφύρια μίας άλλης εποχής . Το φαράγγι του Βίκου , οι ποταμοί Βοϊδομάτης , Αώος, Βίκος και  Ζαγορίτικος , η Δρακόλιμνη , οι κορυφές Γκαμήλα και Αστράκα με τους πύργους του Παπίγκου συνθέτουν ένα συναρπαστικό σκηνικό που σε προσκαλεί να το γνωρίσεις από κοντά. 


 

Tips

Η φιλοσοφία της περιπλάνησης είναι απλή και ξεκάθαρη : Γνώρισε τη φύση ασκώντας το σώμα  σου και  ξεκουράζοντας και  ηρεμώντας το πνεύμα σου μακριά από το στρες της καθημερινότητας της πόλης .

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις