BACK

Βασική Συνταγή για ζύμη πίτσας

Απλή εύκολη και γευστική ζύμη για πίτσα, πανεύκολη συνταγή, τέλεια για παιδιά αλλά και για μια ιταλική βραδιά με φίλους στο σπίτι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.4 (18 votes)

Συστατικά:

 

  • 500 γρ αλεύρι 00
  • 400 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι 8 γρ. ξερή μαγιά
  • 1/2 κουτ. γλ.  ζάχαρη
  • 5 κουτ.σουπας. ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. γλ. αλάτι
  • 1/2  κουτ. γλ. ξερό βασιλικό

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι την μαγιά με το  ζεστό νερό  μέχρι να διαλυθεί προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε δέκα λεπτά να φουσκώσει η μαγιά.
Σε ένα  γυάλινο μπολ ρίχνουμε την φουσκωμένη μαγιά το λάδι τον βασιλικό και σιγά σιγά ανακατεύοντας ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Όταν η ζύμη τραβήξει τα υγρά και γίνει μία μπάλα την αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ζυμώνουμε με το χέρι για 10 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή.

Την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και την σκεπάζουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα σε ζεστό μέρος.
Όταν διπλασιαστεί η ζύμη την χωρίζουμε στην μέση και ανοίγουμε το ζυμάρι κυκλικά με το χέρι φτιάχνοντας  δύο πίτσες με διάμετρο 35 εκατοστά περίπου

Τις  βάζουμε σε αλευρωμένα ταψάκια και ψήνουμε.

Διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη για τρεις μήνες.

Tips

Διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη για τρεις μήνες.