BACK

Ομελέτα με κολοκυθάκια

Μια ακόμα από τις χιλιάδες παραλλαγές που μπορείτε να σκεφτείτε σε ομελέτες. Εδώ με το κολοκύθι που ταιριάζει καταπληκτικά, μπορείτε να αρωματίσετε με ό,τι τραβάει η όρεξή σας όπως δυόσμο, μαϊντανό κλπ. Με λίγο τριμμένο τυρί ή και φέτα έχετε το τέλειο ελληνικό, καλοκαιρινό πιάτο!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

3 μέτρια κολοκυθάκια σε ροδέλες
6 αβγά
2 κ.σ.  γάλα
1/3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

2. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα.

3. Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν ένα υποκίτρινο χρώμα.

4. Βγάζουμε τη μισή ποσότητα από το τηγανισμένο λάδι και ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα με τα αβγά. Τηγανίζουμε την ομελέτα για 5-6  λεπτά και γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για ακόμη 3-4 λεπτά από την άλλη μεριά. 

5. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή και τρίβουμε από πάνω το πιπέρι.