BACK

Aioli, ντιπ με σκόρδο και ελαιόλαδο

Η σκορδαλιά αιόλι είναι μια κλασική συνταγή από τη γαλλική Προβηγκία, με πολλές παραλλαγές στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (10 votes)

Συστατικά:

3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. αλάτι
250 ml ελαιόλαδο
χυμό από 2-3 λεμόνια (όσος χρειάζεται)

Οδηγίες:

Στην Ελλάδα μάλλον τη βρίσκουμε στη μορφή της σκορδαλιάς

Ιδανική να συνοδεύσει τηγανητά π.χ. πατάτες ή ψάρι, αλλά και να συμπληρώσει ένα τραπέζι με μεσογειακά μεζεδάκια, όπως ελιές, παξιμάδια, ντομάτες, ντολμαδάκια...

 

Λιώνουμετο σκόρδο μαζί με το αλάτι για να ανακατευτούν.

Προσθέτουμε το λάδι, σταγόνα σταγόνα στην αρχή και με όλο και αυξανόμενη ροή, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα.

Προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού χρειαστεί, ανακατεύοντας.