BACK

Τυρόπιτες με μυζήθρα

Αυτή είναι η ποσότητα για 30 κομμάτια, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο πεινάνε οι καλεσμένοι σας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (6 votes)

Συστατικά:

Για το φύλλο:

4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
½ φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον για το άλειμμα της ζύμης
½ -1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
1 μεγάλο κρόκο αυγού ελαφρά χτυπημένο για το αλειμμα της ζύμης

Για τη γέμιση:

μισό κιλό φρέσκο μανούρι ή ανθότυρο κομματιασμένο
2 μέτρια αυγά
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
 

Οδηγίες:

Ετοιμάζετε τη ζύμη ως εξής: αναμειγνύετε το αλεύρι και το αλάτι σ’ ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνετε το αυγό μέσα στο αλέυρι και ανακατεύετε καλάι. Όσο δουλεύετε το αυγό, προσθέτετε αργά αλλά σταθερά το λάδι ώσπου το μείγμα να αρχίσει να σχηματίζει μία ζύμη που να τρίβεται.
Προσθέτετε το νερό αργά και σταθερά  ζυμώνοντας με δύναμη ώσπου να αποκτήσετε μία λεία αλλά σφιχτή ζύμη.
Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» 20’. Την ώρα που «ξεκουράζετε» η ζύμη ετοιμάζετε τη γέμιση: ανακατεύετε το τυρί, τα αυγά και το πιπέρι σ’ ένα μέτριο μπολ και το αναμειγνύετε καλά. Λαδώνετε ελαφρά διάφορα ταψάκια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C. Χωρίζετε τη ζύμη σε 6 μπάλες.
Τις πιάνετε με την παλάμη σας για να γίνουν επίπεδες και τις ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Κόβετε τα φύλλα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια  6,5 εκ.
Βάζετε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε τετραγώνου.
Διπλώνετε τα άκρα του τετραγώνου προς να μέσα ώστε να συναντηθούν όλα στο κέντρο, επάνω από τη γέμιση.
Αλείφετε ελαφρά το πιτάκι με το χτυπημένο κρόκο του αυγού.
Το βάζετε στο ταψάκι και επαναλαμβάνετε την διαδικασία. Ψήνετε τα πιτάκια ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν 20’-25’.
Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά επάνω στη σχάρα και τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Φυλάσσονται σκεπασμένα στο ψυγείο.

 

Προέλευση:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: