BACK

Πατάτες με αυγά από την Αγόριανη

Αγαπημένες παιδικές γεύσεις οι τηγανητές πατάτες με αυγά πού τα τρυπάς με το φρέσκο ψωμάκι και τρέχει ο ρευστός κρόκος επάνω στις πατάτες.
Πόσες φορές το έχετε φάει και πόσες θα το ξαναφάτε !!!
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (35 votes)

Συστατικά:

400 γρ. πατάτες
4 αυγά
αλάτι και φρέσκο τριμμένο  πιπέρι
1/3   φλ. ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κρατάμε σε μπολ με κρύο νερό για να μην μαυρίσουν.
  • Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλλες.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Στρώνουμε τίς ροδέλλες στο τηγάνι σαν πίτα.
  • Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από κάτω.
  • Αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι από την άλλη μεριά για να ψηθεί, για άλλα 10-15 λεπτά.
  • Πρίν ψηθεί εντελώς ρίχνουμε επάνω και τα αυγά.
  • Αλατοπιπερόνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

    Την συνταγή μας παραχώρησε ευγενικά ο Νίκος από τήν ταβέρνα ΝΙΚΟΣ στην Αγόργιανη  Τηλ. 2234061456.

Tips

Τολμήστε και βάλτε ένα παστό χοιρινό π.χ.λούντζα Μυκόνου, ή απάκι Κρήτης, ή σύγλινο Μάνης, ψιλοκομμένο λίγο πρίν τελειώσει το ψήσιμο της δεύτερης πλευράς.