BACK

Ατομικές ομελέτες με σαλάμι

Η καλύτερη ομελέτα με αλλαντικά που έχετε δοκιμάσει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (7 votes)

Συστατικά:

 

150 γρ. σαλάμι αέρος κομμένο σε φέτες

6 αυγά
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
2 κουταλιές τριμμένο κίτρινο τυρί
1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά βούτυρο
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

 

Χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα των αυγών,  μαζί με αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό.
Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και το τυρί. Ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε στο μείγμα το σαλάμι κομμένο σε μικρά κομματάκια
Μετά προσθέτουμε το τυρί, την κόκκινη πιπερίτσα ψιλοκομμένη και το ελαιόλαδο.
Αλείφετε με το βούτυρο ατομικά φορμάκια (ή τη φόρμα που ψήνουμε τα μάφιν) και τις γεμίζετε με το μείγμα.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν οι ομελέτες.