BACK

Η βασιλόπιττα της γιαγιάς μου

Η βασιλόπιττα που μου αρέσει πιο πολύ από όλες απλά και μόνον διότι αυτή κόβει η οικογένεια μου εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.1 (9 votes)

Συστατικά:

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
1 1/2 φλ. ζάχαρη
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 γιαούρτι με ανθόγαλα
500 γρ φαρίνα
αμύγδαλα για να γράψουμε την χρονιά


 

Οδηγίες:

Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα και μετά το γιαούρτι και το ξύσμα. 

Τέλος ανακατεύουμε μαλακά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη. Βάζουμε σε στρογγυλό ταψί ή ακόμα καλύτερα φόρμα με σιλικόνη  22 εκ και σχηματίζουμε πάνω τη χρoνιά με αμύγδαλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι μπήζοντας ενα μαχαίρι μέσα στη ζύμη να βγαίνει καθαρό.