BACK

Μπακλαβαδάκια

Μικρά μπακλαβαδάκια με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Τα περιχύνουμε με σιρόπι μελιού.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2 (3 votes)

Συστατικά:

 

½ φλ. σουσάμι
½ φλ. αμύγδαλα, κοπανισμένα
½ φλ. καρύδια, κοπανισμένα
½ φλ. φουντούκια, κοπανισμένα
½ φλ. σύκα ξερά, κοπανισμένα
½ φλ. χουρμάδες ή σταφίδες, ψιλοκομμένες
2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
½  κιλού φύλλο για γλυκά
λειωμένο βούτυρο
20 μοσχοκάρφια
σιρόπι μελιού

Οδηγίες:

 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190? C.
1. Καβουρντίζουμε τους σπόρους του σουσαμιού μέσα σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και τους βάζουμε σε ένα μπολ. 
2. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα σύκα, τους χουρμάδες (ή τις σταφίδες), την κανέλα και τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε καλά.
3. Κόβουμε τις στρώσεις του φύλλου σε τέταρτα.
4. Αλείφουμε το κάθε κομμάτι με λειωμένο βούτυρο και βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα με τα καρύδια στη μία άκρη.
5. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε. 
6. Αλείφουμε τα μπακλαβαδάκια με λιωμένο βούτυρο και το τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχουμε ήδη αλείψει με βούτυρο. 
7. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για όλη τη ζύμη. 
8. Τοποθετούμε ένα μοσχοκάρφι στο κέντρο κάθε μπακλαβά. 
9. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. 
10. Περιμένουμε μέχρι να στεγνώσουν τα μπακλαβαδάκια πριν τα περιχύσουμε με το σιρόπι μελιού.