BACK

Μπισκότα με σπόρους γλυκάνισου

Αυτά τα μπισκοτοκουλουράκια θα τα αγαπήσετε για την ιδιόμορφη και απλοική γεύση τους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (4 votes)

Συστατικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια γλυκού σπόροι γλυκάνισου
1/2 κουταλάκια γλυκού baking powder
1/8 κουταλάκια γλυκού αλάτι
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
5 3/16 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κρόκος αυγού
1 κουταλάκια γλυκού βανίλια
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη για τη διακόσμηση
1 κουταλιά σούπας κανέλλα για τη διακόσμηση

Οδηγίες:

Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το γλυκάνισο, το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε στο μπλέντερ το ξύσμα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το βούτυρο και χτυπάμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τον κρόκο και τη βανίλια και χτυπάμε για άλλα 20 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και αναμιγνύουμε με το μπλέντερ καλά. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο.

Βάζουμε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλα και το ανοίγουμε σε πάχος 1/4 εκ. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C και βουτυρώνουμε ελαφρά λαμαρίνες.

Αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα της λαδόκολλας από το ένα κομμάτι της ζύμης και την κόβουμε με φορμάκια σε διάφορα σχήματα.

Επαναλαμβάνουμε με το άλλο κομμάτι. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι οι άκρες να πάρουν χρώμα.

 

Όταν κρυώσουν τελείως ανακατεύουμε την κανέλλα με τη ζάχαρη και τα πασπαλίζουμε.

Προέλευση:
Κύριο συστατικό: