BACK

Μπισκότα σοκολάτας

Πεντανόστιμα μπισκότα σοκολάτας που τρώγονται σε χρόνο μηδέν ειδικά όταν είναι ζεστά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.2 (17 votes)

Συστατικά:

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι κακάο
1 1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακωμένο
2 αυγά
1/2 κουταλάκι γλυκού άρωμα αμυγδάλου
1/2 φλιτζάνι χονδροκομμένα αμύγδαλα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη σόδα. Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο και το άρωμα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να αναμιχθεί καλά και μετά ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε ένα μακρύ μπαστούνι. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και τα κόβουμε σε φέτες 1 εκ. Τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.