BACK

Παγωμένο σουφλέ με φρούτα του πάθους

Ενα γλυκό που αρμόζει πολύ στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

1 κ.γ. ζελατίνη σκόνη
2 κ.σ. φρέσκο χυμό από lime
12 ώριμα φρούτα του πάθους
1 φλυτζάνι ζάχαρη
¼  φλυτζάνι νερό
3 ασπράδια
1/3 φλ. κρέμα χτυπημένη σε σαντιγύ

Οδηγίες:

Κόβουμε τα passion fruits στην μέση, αφαιρούμε ολη την ψύχα με ένα κουτάλι, και την περνάμε από σίτα.
Ετοιμάζουμε 6 πυρεξάκια.Κόβουμε 6 λωρίδες λαδόκολλα πλάτους 6 πόντους.
Κολλάμε την κάθε λωρίδα γύρω γύρω απο το πυρέξ και σφίγγουμε με σπάγγο έτσι ώστε να το πυρέξ να «ψηλώσει» .
Λιώνουμε όλη την ζελατίνη στο χυμό από lime σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Ανακατεύουμε μέσα τα φρούτα του πάθους και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.
Αμέσως μετά μεταφέρουμε  το μίγμα σε ένα μεταλικό μπώλ που θα είναι καθισμένο σε μιά λεκάνη από παγάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει κάπως ,περίπου 10 λεπτά.

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, με την  ζάχαρη και το νερό, και το αφήνουμε να βράσει  για περίπου 5 λεπτά.

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με λίγο αλάτι για να γίνουν μαρέγκα. Καθώς  δουλεύουμε το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και συνεχίζουμε  το χτύπημα για 5 λεπτά.
Ενώνουμε το 1/4 της μαρέγκας με το  μίγμα των φρούτων και μετά όλα τα φρούτα με την υπόλοιπη μαρέγκα και ύστερα και την κρέμα σαντιγύ. Γεμίζουμε τα πυρεξάκια μέχρι σχεδόν πάνω και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν στην απλή ψύξη για 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: