BACK

Στρούντελ με κρέμα και τυρί

Ιδιαίτερο επιδόρπιο με αφράτο στρούντελ και γέμιση από κρέμα και μη αλμυρά τυριά που φτιάχνουν ένα μη μεσογειακό, αλλά εξαιρετικό κλείσιμο για το τέλος του γεύματος και το κρασί σας! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

 

για τη ζύμη
3 φλ. αλεύρι
1 κ.γλ. αλάτι
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
2 κ.σ. λάδι σαλάτας
1 φλ. ζεστό νερό
 
για τη γέμιση
680 γρ.μικρό μαλακό άσπρο τυρί τύπου «κότατζ»
3 αβγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
1 φλ. ξινή κρέμα
85 γρ. κρεμώδες τυρί (cream cheese)
4 κ.σ. έτοιμο συσκευασμένο επιδόρπιο κρέμα με γεύση βανίλια
1 ½ φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο

Οδηγίες:

 

1. Αναμειγνύουμε το νερό, τα αβγά, το αλάτι, το λάδι και προσθέτουμε σε 3 φλιτζάνια αλεύρι. Ανακατεύουμε στο μίξερ με το ειδικό εξάρτημα για ζύμη ή στο χέρι. 
2. Προσθέτουμε όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χρειάζεται και πλάθουμε καλά. 
3. Τοποθετούμε τη λεία και μη κολλώδη ζύμη σε ένα λαδωμένο ρηχό πυρέξ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί από 2-8 ώρες. 
4. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα. 
5. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κότατζ, την ξινή κρέμα, το κρεμώδες τυρί και 3 κρόκους αβγών. 
6. Προσθέτουμε την πουτίγκα στιγμής και ανακατεύουμε καλά. 
7. Προσθέτουμε ανακατεύοντας τη μαρέγκα. Βάζουμε τη λαδωμένη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη πετσέτα πάνω σε ένα μεγάλο τραπέζι και απλώνουμε σε μέγεθος 50 x 50 εκ. περίπου. 8. Τεντώνουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει πολύ λεπτή, ώστε να σκεπάζει και να κρέμεται από το τραπέζι, απλώνοντας λιωμένο βούτυρο σε όλη τη ζύμη.
9. Απλώνουμε τη γέμιση στα 2/3 της ζύμης (στην στενή πλευρά) και πασπαλίζουμε ζάχαρη στις άκρες. 
10. Στρώνουμε από πάνω τη ζύμη που τυχόν έχει περισσέψει για να το περικλύσει. Σηκώνουμε την πετσέτα για να τυλίξουμε το στρούντελ. 
11. Τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 23x33 εκ. τρεις λωρίδες κατά μήκος του ταψιού και σφραγίζουμε τις άκρες με λεπτά κομμάτια ζύμης που έχουμε κόψει ή τοποθετούμε σε σχήμα S χωρίς να τα κόψουμε. 
12. Αλείφουμε από πάνω με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 45-60 λεπτά.