BACK

Σαλάτα καρότο με μπαχαρικά και κόλιανδρο

Καροτοσαλάτα με αρώματα από την Τυνησία. Νόστιμο κα πρωτότυπο πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε μία μέρα νωρίτερα, να φυλάξετε στο ψυγείο και να σερβίρετε μόλις επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (8 votes)

Συστατικά:

750 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους ½ εκ. περίπου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
​1/2 ξυνόμηλο
2κ.γλ. σταφίδες

2 κ.γλ. τριμμένο κύμινο
1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
1/2 φλ. νερό
3 κ.σ. ξίδι άσπρου κρασιού
1/3 φλ. κομμένος φρέσκος κόλιανδρο

Οδηγίες:

Βράζουμε τα καρότα σε κατσαρόλα μέτριου μεγέθους, σε αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και τρυφερά. Στραγγίζουμε καλά.
Αναμειγνύουμε το λάδι, το κύμινο και το καγιέν σε τηγάνι με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τα καρότα, μισό φλιτζάνι νερό το ξυνόμηλο, τις σταφίδες και το ξίδι.
Αφήνουμε να σιγοψηθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Αλατοπιπερώνουμε και βγάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τον κορίανδρο  και σερβίρουμε.