BACK

Ψητά κρεμμύδια γεμιστά με λουκάνικα

Ένα φαγητό ομολογουμένως λίγο βαρύ αλλά και τόσο γευστικό, που μπορεί να σερβιριστεί και σαν ορεκτικό σε τραπέζι. Πάντως το καλύτερο πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να το σκεφτούμε είναι ως  συνοδευτικό σε μια αντρική βραδιά με ποδόσφαιρο και μπύρες!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

8 μέτρια κρεμμύδια
200 γρ. λουκάνικα (με πράσα)
300 γρ σπανάκι κατεψυγμένο ή 500 γρ φρέσκο
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
4 φέτες ψωμί του τοστ
½ μάτσο μαϊντανό
1/3 κ.γλ.  μοσχοκάρυδο
½ κ.γλ. δενδρολίβανο
4 κ.σ. βούτυρο
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

  • Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα κρεμμύδια προσέχοντας να μη κόψουμε τις άκρες τους και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μισή ώρα περίπου.
  • Τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε στη μέση.
  • Αφαιρούμε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους και το κρατάμε για τη γέμιση.

1. Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα σωτάρουμε στο βούτυρο.
2. Προσθέτουμε το σπανάκι καλά στραγγισμένο και το εσωτερικό των κρεμμυδιών που ήδη έχουμε αφαιρέσει. Αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά 10-15 λεπτά μέχρι να στεγνώσει από τα πολλά υγρά.
3. Ποσθέτουμε το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, το δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.
4. Τρίβουμε το ψωμί στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ψίχουλα και προσθέτουμε το μισό στο μείγμα με τα λουκάνικα και το σπανάκι.
5. Γεμίζουμε τα κρεμμύδια και τα πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ψίχουλα.
6. Ψήνουμε τα κρεμμύδια στους 180º C για 15 – 20 λεπτά περίπου και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.