BACK

Μανιτάρια γεμιστά με κιμά και τυρί

Εύκολη νόστιμη και απλή συνταγή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (3 votes)

Συστατικά:

24 μέτρια μανιτάρια
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο 2 φορές
1 αβγό
½ φλιτζάνι γαλέτα τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί (κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα, ότι θέλουμε)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί.

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο βούτυρο για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κοτσάνια.

Μαγειρεύουμε 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε τον κιμά, το αβγό, την γαλέτα, το τυρί, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.

Γεμίζουμε τα καπάκια των μανιταριών σαν βουναλάκια.

Ψήνουμε για μισή ώρα και σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.