BACK

Μύδια με λαχανικά

Νόστιμο νηστίσιμο πιάτο που συνδυάζει τα θαλασσινά μύδια με τα γήινα πράσα, τα καρότα και το σέλινο! Ιδανικό για ένα κυριακάτικο γεύμα στη μέση της νηστείας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

1500 γρ. φρέσκα, μεγάλα μύδια
300 γρ. σελινόριζα κομμένη σε κύβους
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
0,25 lt λευκό κρασί
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
3 φέτες χωριάτικο ψωμί τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

  • Πλένουμε και βουρτσίζουμε τα μύδια. Τ’ αδειάζουμε σε μεγάλο τηγάνι και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά ώστε ν' ανοίξουν.
  • Απομακρύνουμε όσα παρέμειναν κλειστά.

1. Βγάζουμε το εσωτερικό και πετάμε το κέλυφος.

2. Σουρώνουμε το ζωμό τους από λεπτή σίτα.

3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη σελινόριζα. Ροδίζουμε για 5 λεπτά.


4. Προσθέτουμε τα καρότα και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.

5. Προσθέτουμε τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

6. Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό των μυδιών. Βράζουμε σε μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά.


7. Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε λίγο. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

8. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ψωμί.

9. Βάζουμε την κατσαρόλα (αν είναι πυράντοχη, αλλιώς απλώνουμε σε ένα ταψί) στο γκριλ και γκρατινάρουμε για 3 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως ως πρώτο πιάτο.