BACK

Πως θα φτιάξετε το τέλειο γουακαμόλε ντιπ

Με βελούδινη υφή και απίστευτη γεύση θα εντυπωσιάσει και θα αγαπηθεί παρέα με τσιπς καλαμποκιού ή με ψημένες σπιτικές τορτίγια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (16 votes)

Συστατικά:

3 αβοκάντο

1 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ντομάτες

5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

4 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

2 λάιμ το χυμό και το ξύσμα

1/2  κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

 

2 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο προαιρετικά

Οδηγίες:

Κόβουμε το αβοκάντο αφαιρούμε το κουκούτσι του και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα και την βάζουμε σε ένα μπολ.
Με ένα πιρούνι κάνουμε το αβοκάντο πουρέ αφήνοντας και μερικά μεγάλα κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας και την ντομάτα σε μικρά καρεδάκια αφού βγάλουμε τα σπόρια της.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ με το αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά.

 

Εάν θέλουμε το γουακαμόλε πικάντικο προσθέτουμε και το πιπέρι καγιέν.

 

Σερβίρουμε με σπιτικές πίτες τορτίγια ψημένες στον φούρνο με πάπρικα και ελαιόλαδο.

 

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: