BACK

Παλαμίδα στο φούρνο

Ένα υπέροχο καλοκαιρινό κυρίως πιάτο με γεύσεις και αρώματα Μεσογείου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (20 votes)

Συστατικά:

1 παλαμίδα 1,5 κιλό
2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
2-3 λεμόνια μέτρια
1 κιλό. πατάτες
1-2 ποτήρια νερό
 

Οδηγίες:

Πλένουμε το ψάρι και καθαρίζουμε τα εντόσθια (λέπια δεν έχει).

Αφαιρούμε το κεφάλι, γιατί η παλαμίδα είναι από τα ελάχιστα ψά­ρια που το κεφάλι τους δεν έχει φαγητό.

Κόβουμε στη μέση το ψάρι οριζόντια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρί­γανη και καρφώνουμε στα πιο χοντρά σημεία φέτες σκόρδο.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια τις πατάτες και τους ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο.

Στρώνουμε σε ένα ταψί το ψάρι μαζί με τις πατάτες.

Ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι και το νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου.

 

 

Από το βιβλίο "Συνταγές της Τασίας"- Τασία Δενδρινού

Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: