BACK

Αλευρόπιτα με λιαστή ντομάτα και δενδρολίβανο

Η κλασσική Ηπειρώτικη αλευρόπιτα πειραγμένη με λιαστή ντομάτα, δενδρολίβανο και ελιές θα σας ενθουσιάσει με την γεύση της.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (7 votes)

Συστατικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

​3 αυγά

​1 ποτήρι νερό  περίπου

300 γρ. φέτα

3-4 κ.γ. δενδρολίβανο

λίγες ελιές

10 τεμ. λιαστή ντομάτα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μας και σιγά σιγά προσθέτουμε νερό μέχρι να γίνει σφιχτός χυλός.

Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρά και ανακατεύουμε το μείγμα προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί μέχρι να γίνει ένας χυλός ρευστός μεν αλλά όχι νερουλός.

Προσθέτουμε και την μισή φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια. 

Ρίχνουμε τον χυλό μας στο ταψί και τον απλώνουμε με το χέρι να γίνει ένα λεπτό στρώμα πάχους ενός εκατοστού περίπου.

Από πάνω ρίχνουμε χοντροκομμένη και την υπόλοιπη φέτα τη λιαστή ντομάτα σε κομματάκια, το δενδρολίβανο, μερικές ελιές και απλώνουμε μικρά κομματάκια βούτυρο.

 

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά στην μεσαία σχάρα.