BACK

Μπάρμπεκιου σως - BBQ

Η μπάρμπεκιου σως είναι ίσως η πιο διαδεδομένη σως για ψητά που επικρατεί χωρίς ανταγωνισμό σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά στην Αμερική.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

300 γρ. κέτσαπ

100 ml νερό

4 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.γ. πολτό σκόρδο

2 κ.γ. ταμπάσκο

6 κ.σ. καστανή ζάχαρη

6 κ.σ Worcestershire σως

Οδηγίες:

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου ανακατεύοντας συχνά.

Σε αυτό τον χρόνο η σως μας θα αρχίσει να πήζει.

Ανακατεύουμε συνεχώς και την κατεβάζουμε από την φωτιά όταν μας αρέσει ο βαθμός ρευστότητας.

Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ώστε να πάρουμε ένα λείο και βελούδινο αποτέλεσμα.