BACK

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και ελιές

Ένα κέικ διαφορετικό από τ' άλλα, που συνδυάζει τη γεύση της ελιάς με το φυστικί Αιγίνης. Είναι πρακτικό να το έχετ μαζί σας στο γραφείο σαν σνακ ή να το δώσετε και στα παιδιά στο σχολείο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (4 votes)

Συστατικά:

160 γρ. αλεύρι
4 αβγά
100 ml ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
150 ml κρέμα γάλακτος υγρή και με λίγα λιπαρά
60 γρ. φλοίδες παρμεζάνα
60 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κομματάκια
80 γρ. πράσινες ελιές σε ροδέλες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

1. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

2. Ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι, ρίχνουμε το λάδι, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το έμενταλ και το ζαμπόν.

3. Προσθέτουμε τις ελιές και τα φιστίκια Αιγίνης, και αλατοπιπερώνουμε.

4. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.