BACK

Πένες με κίτρινη κολοκύθα

Πεντανόστιμη  συνταγή ζυμαρικών με γλυκές γεύσεις από την κίτρινη κολοκύθα και ένταση από το μπλέ τυρί.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.6 (5 votes)

Συστατικά:

500 γρ. πένες
1 κιλό κολοκύθα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
50 γρ. βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τρίμμα μοσχοκάρυδου
50 γρ. μπλέ τυρί
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα (καθαρισμένα) αμύγδαλα
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρούς κύβους την κολοκύθα. Το ίδιο κάνετε και με τα κρεμυδάκια (κόψτε σε ροδέλες).

Ζεστάνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μαζί με την κολοκύθα, σε μέτρια φωτιά ενώ συγχρόνως ανακατεύετε.

 

Μόλις περάσουν λίγα λεπτά (3-4), ρίξτε και το μοσχοκάρυδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήστε να φύγουν τα υγρά και μετά προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το μπλέ τυρί (λιώστε το με ένα πιρούνι) και αν χρειαστεί λίγο νερά.

Αφήστε να μαγειρευτεί η σάλτσα ενώ σε κατσαρόλα βράστε -αλ ντέντε- τις πένες. Στραγγίξτε τα καλά και σερβίρετέ τα με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το τριμμένο αμύγδαλο.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: