BACK

Αστακομακαρονάδα από το εστιατόριο Milos

Η καλύτερη Συνταγή για αστακομακαρονάδα από τον Κώστα Σπηλιάδη,  ιδιοκτήτη του Milos Estiatorio στο Hilton! Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις αυτή τη γεύση.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (2 votes)

Συστατικά:

1 αστακός
50 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
50 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
50 γρ. Καρότο ψιλοκομμένο
½ ντομάτα στον τρίφτη
20 ml κονιάκ Metaxas 7 *
20 ml κρασί Chardonnay Κατσαρού
10 ml ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο
αλάτι- πιπέρι λευκό
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
 

Οδηγίες:

Βράζουμε τον αστακό για 3-4 λεπτά. Τον ανοίγουμε στα δύο και αφαιρούμε το ψαχνό από τις δαγκάνες.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, καρότο, σέλερυ με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον αστακό με το ψαχνό προς τα κάτω, σοτάρουμε λίγου και ρίχνουμε κονιάκ και κρασί και σκεπάζουμε με καπάκι.

 

Ανοίγουμε μετά από δύο λεπτά, ρίχνουμε την ντομάτα και το βούτυρο,  πιπέρι μαύρο.

Αφαιρούμε τον αστακό και ρίχνουμε το λιγκουίνι που μόλις βράσαμε, μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.

 

Στήνουμε στο πιάτο κόβοντας το μισό αστακό σε μικρά κομμάτια πάνω από τα λιγκουίνι.

Τελειώνουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

Συνταγή από τον Κώστα Σπηλιάδη,  ιδιοκτήτη του Milos Estiatorio 

 

 

 

Tips

Αν την κάνετε λε λαδι και όχι με βούτυρο, γίνεται ίσως το πιο gourmet νηστίσιμο πιάτο.