BACK

Φρέσκα μακαρόνια τζόλια ή γκόγκλιες

Φρέσκα ζυμαρικά από τα χεράκια σας! Φανταστικά μακαρόνια από την αρχή με άρωμα βουτύρου και τυριού! 

Γλύκα, χρώμα και τραγανή υφή σε μια ζαριά. Τέλεια!

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (12 votes)

Συστατικά:

500 γρ. αλεύρι σταρένιο
λίγο λάδι
αλάτι
νερό όσο πάρει
100γρ βούτυρο
μυζήθρα

Οδηγίες:

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, με λίγο λάδι, λίγο αλάτι και νερό όσο πάρει, να γίνει μια μπάλα που δεν κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί

Σχηματίζουμε με τα χέρια μας κορδόνια, τα κόβουμε κομματάκια και τα κουφώνουμε ένα ένα στον τρίφτη του τυριού.

Πιέζουμε τόσο όσο να κάνουν λεπτό τοίχωμα τα μακαρόνια και να είναι ομοιόμορφο σε όλο το πλάτος τους.

Έτσι βράζουν καλύτερα. Επίσης τα κομματάκια πρέπει να είναι καλά αλευρωμένα για να μην κολλούν στον τρίφτη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τα 3/4, να βράσει.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια να βράσουν περίπου 25 λεπτά. Χρειάζεται ανακάτεμα γιατί φουσκώνει το νερό.

Βγάζουμε τα μακαρόνια με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα πασπαλισμένη με μυζήθρα.

Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε μια χούφτα μυζήθρα να χρυσίσει.

Περιχύνουμε με το βούτυρο τα μακαρόνια και σερβίρουμε.

Έκανα μια παραλλαγή στο κάψιμο. Ζέστανα το βούτυρο στο τηγάνι.