BACK

Τραχανάς με κατίκι Δομοκού

Μια ιδιαίτερη γεύση, αυτή του τραχανά σε μια ακόμα πιο γλυκιά εκδοχή. Αν είστε αρκετά τολμηροί πάνω από την κουταλιά κατίκι που σας προτείνουμε να συμπληρώσετε στο πιάτο σας μπορείτε να ρίξετε μια κουταλιά μέλι ή ακόμα και γλυκό του κουταλιού (σταφύλι ή πορτοκάλι). Όπως και να 'χει ο τραχανάς σας θα είναι υπέροχος! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.9 (8 votes)

Συστατικά:

2 φλ.  ξινός τραχανάς, κατά προτίμηση Κρητικό ξινόχοντρο
3 φλ. πλήρες γάλα
3 φλ. νερό
1 φλ. κατίκι
4-6 κ.γλ. Κρητικό θυμαρίσιο μέλι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Βάζουμε τον τραχανά, το γάλα και το νερό σε ένα μέτριο κατσαρολάκι στη φωτιά.

2. Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γίνει τρυφερός και παχύρρευστος.

3. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα, γαρνίροντας με μια γεμάτη κουταλιά τυρί κατίκι. 
Εναλλακτικά στο κατίκι μπορείτε να βάλετε λίγο στραγγιστό γιαούρτι.

4. Αν θέλουμε περιχύνουμε με ένα κουταλάκι μέλι και σερβίρουμε. 

Tips

Μπορείτε να βυθίσετε δυο ξυλάκια με λουκάνικο όπως το κάνουν στο εστιατόριο spollati στην Αιόλου!