BACK

Κέικ σοκολάτας με ρούμι και κάρδαμο

Ένα κέικ μούρλια που θα σας γλυκάνει το απόγευμα σας

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (5 votes)

Συστατικά:

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

190 γρ.βούτυρο
190 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
3μεγάλα αυγά
150γρ.αλεύρι
20γρ.κακάο
100γρ.κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτιο
50γρ.μαύρο ρούμι
ξύσμα από 1/2πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

150 γρ.κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ.κρέμα γαλακτος 35%

λίγο κάρδαμο

Οδηγίες:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το κακάο αφού προηγουμένως το έχουμε κοσκινίσει.
Προσθέτουμε το ρούμι και στο τέλος την κουβερτούρα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C για 35-45 λεπτά περίπου


ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω απο την κουβερτούρα.
Προσθέτουμε το κάρδαμο και ανακατεύουμε απαλά έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.Α
φήνουμε να κρυώσει όχι να πήξει και μ'αυτό γλασάρουμε το κέικ αφού προηγουμένως αυτό έχει κρυώσει.

Tips

Βάλτε όποιο γλάσο σας αρέσει καλύτερα