BACK

Κουραμπιέδες

Οι κουραμπιέδες είναι το αγαπημένο κέρασμα μικρών και μεγάλων για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρησεις διπλοκοσκινισμένο μαζι 1 κ.γ. baking powder
600 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασια δωματιου
300 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, καβουρντισμένα, χοντροκομμένα 
2 κρόκοι αυγών
1 κ.γ βαμμα βανίλιας 
1/4 φλιτζάνι καφέ κονιάκ
135 γρ. ζάχαρη άχνη

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες:

Χτυπάμε στο μίξερ σε μετρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μεχρι να ασπρίσει, τουλάχιστον για 10 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν, το κονιάκ,  και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζυμη πρέπει να καταλήξει μαλακιά. Με σπάτουλα προσθέτουμε και τα αμύγδαλα.
 
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.  Μην ξεχνάτε ότι θα μεγαλώσουν και στο ψήσιμο, οπότε μην τους κολλήσετε μεταξύ τους.
Αραδιάζουμε  σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί για ψήσιμο.
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε προθερμασμενο φουρνο στον αέρα  στους 175°C, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προς Θεού μην καφετίσουν. 
Η ώρα του ψησίματος εξαρταται άμεσα από το μέγεθος. Εγω κανω μικρούς - μια μπαλίτσα πλάθω - οπότε σε 12 λετπα περίπου είναι έτοιμοι.
Βγάζουμε από το φούρνο, τοποθετούμε αραιά σε πιατέλα  και πασπαλίζουμε αμέσως με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

 

Tips

Αν δεν κοσκινήσετε με την ζάχαρη άχνη, μπορείτε να τους σερβίρετε όλο τον χρόνο σαν κουλουράκια αμυγδάλου
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: