BACK

Κασέρι

Ημίσκληρο τυρί από συμπαγή χωρίς τρύπες μάζα χρώματος ανοικτού κίτρινου. Κατασκευάζεται σε παραλληλόγραμμα τεμάχια μήκους 40 εκατ. ή σε στρογγυλά κεφάλια βάρους 5-8 κιλά. Κατασκευάζεται με την μέθοδο της pasta filata. Η κατασκευή του επιτρέπεται στην περιοχή της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, στη Λέσβο και στην Ξάνθη (Βορειοανατολική Θράκη). Το γάλα από το οποίο κατασκευάζεται είναι πρόβειο ή πρόβειο με ελάχιστο κατσικίσιο. Η άριστη ποιότητα είναι αυτή που προέρχεται μόνο από πρόβειο. Είναι ένα τυρί Π.Ο.Π. από το 1996.

κίτρινο τυρί, κασέρι, γαλακτοκομικά