BACK

Σκορδάτο λουκάνικο - σαλτσίς

Ένα λουκάνικο με έντονη την γεύση του σκόρδου που θα ταιριάξει πολύ καλά με όλα τα ποτά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Συστατικά:

2 κιλά χοιρινό χοντραλεσμένο κιμά με λίπος
2 κουταλιές μαραθόσπορο
1/2 κιλό περίπου κρασί κόκκινο
10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Χοιρινό έντερο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.


Περνάμε το έντερο στο χωνί και πιέζουμε για να γεμίσει με κιμά.

Τσιμπάμε με πιρούνι, για να φεύγει αέρας, και δένουμε ανά 15 εκ.

Τα κρεμάμε σε ραβδί και τα καπνίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τα διατηρούμε σε μέρος που αερίζεται καλά και μετά από 11/2 - 2 μήνες είναι έτοιμα.

Είναι ένα πολύ ωραίο μεζεδάκι το οποίο, κομμένο σε φέτες, προσφέρεται κρύο.


ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:


Στη Σέριφο αρωματίζουν τα λουκάνικα με κύμινο και σκόρδο.
Στην Πάρο προσθέτουν λίγο σκόρδο, μπαχάρι, θρούμπι, και τα αφήνουν να ωριμάσουν στον αέρα.