BACK

Αλμυρό κέικ με λαχανικά

Αν και κέικ αυτό το πιάτο δε σερβίρεται σαν επιδόρπιο, αλλά ως ορεκτικό και μάλιστα συνοδεύεται πολύ ευχάριστα με γιαούρτι ή ένας καλής ποιότητας τυρί κρέμα. Όσο κι αν σας φάει η περιέργεια, μην ανοίξετε το φούρνο για τα πρώτα 45 λεπτά του ψησίματος τουλάχιστον, ώστε να μην "κάτσει" το μείγμα. Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο, το μυστικό είναι ίδιο όπως στα γλυκά κέικ: βυθείστε ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρό, τότε το κέικ σας είναι έτοιμο

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

300 γρ. ανάμεικτα ψιλοκομμένα λαχανικά της προτίμησής σας (αρακάς, πιπεριές ψιλοκομμένες, φασολάκια, καλαμπόκι, καρότα)

6 αυγά

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα ½ πορτοκαλιού και ½ λεμονιού

1 κ.γ. κοφτά αλάτι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

1. Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

2. Τα απλώνουμε σε ταψί και τα στεγνώνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

3. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι.

4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπείκιν πάουντερ ανακατεύοντας με σπάτουλα με φορά από κάτω προς τα πάνω. 

5. Προσθέτετε τα ξύσματα και τέλος τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά.

6. Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι ορθογώνια φόρμα για κέικ (25x10) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.