BACK

Πολίτικη Χριστουγεννιάτικη βασιλόπιτα

Το κλασσικό Πολίτικο Χριστουγεννιάτικο κέικ βασιλόπιτα, με αρώματα από μαχλέπι και μαστίχα, που το κόβουμε την πρωτοχρονιά για το γούρι και την καλή χρονιά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.2 (5 votes)

Συστατικά:

250 γρ. βούτυρο λιωμένο

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

​1 κ.γ. μαχλέπι σκόνη

1/2 κ.γ. μαστίχα σκόνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

½ κουτ. του γλυκού κανέλα σκόνη

Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν την μαστίχα, το μαχλέπι και την κανέλα.

Ρίχνουμε το μείγμα απαλά ανακατεύοντας με μία μαρίζ.

Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα που ανοίγει διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 1 ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο αφαιρούμε την φόρμα και το βάζουμε σε μία συρμάτινη σχάρα να κρυώσει καλά.

Τοποθετούμε το κέικ σε μία όμορφη πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tips

Όσο πιο καλό βούτυρο χρησιμοποιήσουμε τόσο καλύτερο και μυρωδάτο θα βγεί το κέικ.