BACK

Φοντί με κομματάκια από κρέας και σάλτσα ντομάτας

Μια πιο μεσογειακή εκδοχή του φοντύ εξίσου νόστιμη και παιχνιδιάρικη!  

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιου ή χοιρινού κρέατος κομμένα σε κομματάκια περίπου 2Χ2εκ. 
σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κ.γλ. ντοματοπελτέ
1/4 κ.γλ. ρίγανη
1/4 κ.γλ. αλάτι
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ηλιέλαιο για το φοντί
 

Οδηγίες:

 

1. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε καλά. 
2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για ένα λεπτό.
3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ψιλοκομμένο ντοματάκι. (Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες, αρκεί να είναι νόστιμες και ώριμες.) Σιγοβράζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
4. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα ηλιέλαιο και το μεταφέρουμε στο σκεύος του φοντί. Ανάβουμε τη φωτιά στο κάτω μέρος του σκεύους, έτσι ώστε το λάδι να παραμείνει ζεστό.
5. Με τα ειδικά πιρουνάκια καρφώνουμε ένα ένα τα κομματάκια κρέατος και τα τηγανίζουμε μέσα στο λάδι. Δε χρειάζεται περισσότερο από 2 λεπτά για να είναι έτοιμο.
6. Σερβίρουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ατομικό μπολ βουτάμε το κρέας μας σ' αυτή και απολαμβάνουμε! 

Tips

Στη σάλτσα ντομάτας μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό. Το κρεμμύδι μπορείτε να το ψιλοκόψετε σε ένα μιξεράκι. Λιώστε το σκόρδο με το ειδικό μηχάνημα, ώστε να μην μυρίζουν τα χέρια σας. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε από το χασάπη σας να κόψει το κρέας σε μικρά κομματάκια!