BACK

Κανελόνια γεμιστά με κιμά

Τα κανελόνια είναι από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών.  Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε στον κιμά σας λίγο τσίλι αν σας αρέσουν οι καυτερές συνταγές. 

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.4 (19 votes)

Συστατικά:

1 πακέτο κανελόνια
3/4 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια
ελαιόλαδο
άσπρο κρασί
λίγο νερό
1/2 ποτήρι ντομάτα χυμό
αλάτι & πιπέρι κανέλα
3-4 αβγά
4-5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 φλ. τριμμένο τυρί

Οδηγίες:

Για τον κιμά
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.

2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον κιμά. Ανακτεύουμε καλά και προσέχουμε να μην κάνει σβώλους.

3. Σβήνουμε με λευκό κρασί.

4. Προσθέτουμε λίγο νερό, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και κανέλλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό του. Ανα διαστήματα ανακατεύουμε.

5. Αφήνουμε να μισοκρυώσει και σπάμε μέσα στον κιμά τα αβγά, προσθέτουμε τη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

Για τα κανελόνια
1. Βράζουμε τα κανελόνια σε σε μεγάλη κατσαρόλα, ακριβώς όπως κάνουμε με τα μακαρόνια.

2. Τοποθετούμε τα κανελόνια σε τρυπητό και τα αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, ώσπου να κρυώσουν καλά και να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε.

3. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό του κάθε κανελονιού με λίγο τριμμένη φρυγανιά έτσι ώστε να μη γλιστράει η γέμιση. Προσέχουμε να μην παραγεμίσουμε τα κανελόνια με τη γέμιση, γιατί θα φουσκώσει.

4. Τοποθετούμε τα γεμισμένα κανελόνια σε ταψί και μόλις στρώσουμε όλα τα κανελόνια, προσθέτουμε το ζεστό γάλα ώστε σχεδόν να τα καλύψει.

5. Βάζουμε λίγο βούτυρο, αλάτι, άσπρο πιπέρι και κανέλα και τα ψήνουμε για περίπου 30-45 λεπτά.

Τα σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και προαιρετικά σάλτσα ντομάτας.

Tips

Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με τα μεγάλα κοχύλια.