BACK

Κοκορέτσι στη γάστρα - Με χυμό νεραντζιού και πουρέ από τσουκνίδες

Μια εναλλακτική στο γνωστό κοκορέτσι από τον πολύ ικανό σεφ Βασίλη Καλλίδη.
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (4 votes)

Συστατικά:

ένα κοκορέτσι (από το χασάπη) περίπου ενάμιση κιλό
χυμό από 6 ώριμα νεράντζια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ. γ. θρούμπι ξερό
1 κ. σ. μουστάρδα
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι
3 πατάτες βρασμένες
2 ματσάκια τσουκνίδες
2 κ. σ. βούτυρο
1 κούπα ζεστό γάλα

Οδηγίες:

1. Αλατίζουμε καλά το κοκορέτσι, το τοποθετούμε στη γάστρα μαζί με το χυμό, το κρασί, το σκόρδο, το θρούμπι και τη μουστάρδα. Ψήνουμε με τη γάστρα σκεπασμένη για 1 ώρα και 30΄ στους 200°C.
2. Αφαιρούμε το καπάκι 10΄ πριν το τέλος για να ροδοκοκκινίσει το κοκορέτσι.
Διατηρούμε ζεστό. Μαζεύουμε τους χυμούς από το ψήσιμο και αλέθουμε στο μπλέντερ για 2-3΄. Κρατάμε και τη σάλτσα ζεστή σκεπασμένη με μεμβράνη.
3. Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι, προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, λίγο αλάτι και τις τσουκνίδες τις οποίες έχουμε βουτήξει σε καυτό νερό για 4-5΄, και τις έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ. Σερβίρουμε 3 ροδέλες κοκορέτσι κατ’ άτομο,  λίγο πουρέ και τη ζεστή σάλτσα.
 
 

 

Tips

Μπορείτε να παραλείψετε τις τσουκνίδες από τον πουρέ αν το επιθυμείτε.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: