BACK

Αρνάκι κλέφτικο

Η συνταγή αυτή συναντάται σε πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά αποτελεί τοπική σπεσιαλιτέ της Πελοποννήσου. Υπάρχει και παραλαγή όπου αντί για γιαούρτι λιώνουμε κίτρινα τυριά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (12 votes)

Συστατικά:

1 1/2 κιλό αρνίσιο μπουτάκι
750 γρ. γιαούρτι
200 γρ. στάκα ή ξινή κρέμα
2 αβγά
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο για την πίτα
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Ζητάμε από το χασάπη μας να αφαιρέσει το κόκαλο από το μπούτι και να τεμαχίσει το κρέας σε μεγάλα κομμάτια
  • Ξεπλένουμε το κρέας και το στεγνώμουμε  καλά.

 

1. Με ένα μυτερό μαχαίρι, ανοίγουμε μικρές τρύπες στο κρέας και βάζουμε σε κάθε μια από μια σκελίδα σκόρδο

2.Τρίβουμε τα κομμάτια του κρέατος με το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

3. Βάζουμε το γιαούρτι, τα αβγά, την κρέμα και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

4. Βάζουμε και τα κομμάτια του κρέατος μέσα στο μπολ μαζί με το γιαούρτι και τα αφήνουμε για μια ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.

6. Αλείφουμε ένα φύλλο με λειωμένο βούτυρο, βάζουμε το κρέας και διπλώνουμε σαν πουγκί.

7. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα μέχρι να τυλίξουμε όλα τα κομμάτια κρέας και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

8. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε τα πουγκιά στους 180 °C για 1 1/2 ώρα.