BACK

Φακόρυζο Μουκένδρα (Νηστίσιμο)

Το Φακόρυζο, γνωστό και ως Μουκένδρα, πολλές φορές γίνεται και με τις υπόλοιπες φακές που περίσσεψαν από την προηγουμένη. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 φλιτζάνια φακές
6 φλιτζάνια νερό
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα

2 φύλλα δάφνης
αλατοπίπερο
3/4 φλιτζανιού λάδι
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

Οδηγίες:

Καθαρίστε και πλύντε τις φακές. Βάλτε τις σε κατσαρόλα με νερό, το σέλινο, το κρεμμύδι,  το καρότο και το σκόρδο και αφήστε τις να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι, τη δάφνη και αλατοπίπερο. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά. Σοτάρετε στο καυτό λάδι τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν. Με τρυπητή κουτάλα προσθέστε τα μισά κρεμμύδια στις φακές, ανακατεύοντας ελαφρά. Βάλτε το φακόρυζο σε πιατέλα και πασπαλίστε με τα φρέσκα κρεμμύδια.
Σερβίρεται ζεστό συνοδευόμενο με μαύρες ελιές.

Tips

Μπορούμε να βάλουμε το μισό λάδι και μετά προς στο τέλος να προσθέσουμε όλο το υπόλοιπο.
Προέλευση:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: