BACK

Τορτελίνια με κρεμμυδάκια και κόκκινες πιπεριές

Ελαφριά συνταγή με όμορφα χρώματα και ωραία μεσογειακά αρώματα! Μια πολύ ενδιαφέρουσα πάστα για χορτοφάγους!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (6 votes)

Συστατικά:

500 γρ. τορτελίνια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά μπαστούνια
άνηθο ψιλοκομμένο

Για σάλτσα με ψητές πιπεριές Φλωρίνης
2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες:

1. Στο ειδικό σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό βράζουμε τα τορτελίνια για 10 λεπτά.

2. Στο πάνω μέρος του σκεύους τοποθετούμε τις κόκκινες πιπεριές και το φρέσκο κρεμμυδάκι ώστε να γίνουν στον ατμό.

3. Όταν τα τορτελίνια ετοιμαστούν, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με κρύο νερό.

4. Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

5. Στο κάτω μέρος της κατσαρόλας στην οποία βράσαμε τα τορτελίνια, ζεσταίνουμε τη σάλτσα πιπεριάς και προσθέτουμε τα τορτελίνια και τα λαχανικά του ατμού.

6. Ανακατεύουμε για να ζεσταθούν πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.