BACK

Η σαλάτα του Καίσαρα

Η ορίτζιναλ σαλάτα "του Καίσαρα" δεν περιείχε αντζούγια, αλλά στις μετέπειτα συνταγές την προσέθεσαν για νοστιμιά. Αν κι εσάς δεν σας αρέσει,  μπορείτε  να την αφαιρέσετε. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (5 votes)

Συστατικά:

Σαλάτα

1 μπωλ ανάμικτη πράσινη σαλάτα της επιλογής σας 
2 στήθος κοτόπουλο ψητό κομμένο σε μπουκίτσες
1/2 φλ. κρουτόν, κατά προτίμηση φτιαγμένα σπιτικά


Σάλτσα

1 αυγό (Φροντίστε το αυγό που θα χρησιμοποιήσετε να είναι βιολογικής γεωργίας)
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες 
1/2 κ.κ Worcestershire σάλτσα
1 κ.σ. μουστάρδα καυτερή 
2 φιλέτα αντζούγιας 
1/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη 
1 φλ. λάδι ελαφρύ 
αλάτι και πιπέρι
 


 

Οδηγίες:

Σε μεγάλη σαλατιέρα απλώνουμε την πράσινη σαλάτα και βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο και τα κρουτόν.
Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός του λαδιού και της παρμεζάνας για ένα δυο λεπτά. Σιγά σιγά προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι μέχρι η σάλτσα ομογενοποιηθεί και αποκτήσει την υφή και την ρευστότητα που επιθυμούμε. Ανακατεύουμε μέσα και την παρμεζάνα, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και περιχύνουμε την σαλάτα μας. 
Μπορούμε να ρίξουμε κι άλλη τριμμένη παρμεζάνα πάνω από την σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως. 

Tips

Η σάλτσα μπορεί να κρατηθεί σε ερμητικά κλειστό βάζο για μια βδομάδα