BACK

Σαλάτα Caesar σε φωλιά παρμεζάνας

Η σαλάτα με την βάση περμεζάνας και την Caesar σώς θα σας μαγέψει με την απλότητα των υλικών της και την τσαχπίνα γευση της.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (17 votes)

Συστατικά:

400 γραμμ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο
1 τρυφερό μαρούλι χοντροκομμένο
1 Γαλλική σαλάτα
​1 ματσάκι ρόκα
​6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 φλ. τσ.  τριμμένη παρμεζάνα
​2 φλ. τσ. κρουτόν

γιά την φωλιά παρμεζάνας θα χρειαστείτε  1 1/2 φλ. τσ. τριμμένη παρμεζάνα

 

Γιά την Σίζαρ  σώς

1 αυγό κατά προτίμηση βιολογικό
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
6 φιλέτα αντσούγιας
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

 

Οδηγίες:

Παρασκευή της φωλιάς

Σε ένα αντικολητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. ρίχνουμε την τριμένη παρμεζάνα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια σε ένα λεπτό στρώμα
​Μόλις ψηθεί από την μία πευρά την γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη.
Ζεστή όπως είναι την τοποθετούμε απαλά σε ένα μπόλ γυρισμένο ανάποδα και την αφήνουμε νακρυώσει.

Παρασκευή σώς

Ρίχνουμε στο multi όλα τα υλικά εκτος από το λαδι και αλέθουμε να γίνει ένας πολτός. Σιγά σιγά ριχνουμε και το λάδι μεχρι να αποκτήσει μία βελούδινη υφή.

Συναρμολόγηση 

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τά λαχανικά με το χέρι και αναμυγνείουμε μαζί με το κοτόπουλο και τα 3/4 της σώσ και της παρμεζάνας.

Τοποθετούμε την φωλία της παρμεζάνας σε ένα πιάτο βάζουμε τό μίγμα της σαλάτας και ρίχνουμε από πάνω τα κρουτόν και τα υπόλοιπα υλικά