BACK

Σούπα με ψητά κρεμμύδια και σκόρδα

Μια πολύ εκλεπτυσμένη γεύση στη μορφή σούπας! Ένα ορεκτικό ιδανικό για το τραπέζι σας που θα εντυπωσιάσει και θα κάνει τα στομάχια να ζητάνε και δεύτερο πιάτο!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (6 votes)

Συστατικά:

3 κεφάλια σκόρδου ακαθάριστα
8 κρεμμύδια ακαθάριστα κομμένα στη μέση
3 κ.σ. λάδι
2 φλ. νερό
4 φλ. ζωμό βοδινού
3 πατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
μαύρο πιπέρι
παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμαίνoυμε το φούρνο στους 200 °C
 
Βάζουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια σε ταψί ψησίματος με την κομμένη πλευρά επάνω και τα ραντίζουμε με λάδι.
Γυρίζουμε τα κρεμμύδια ώστε η κομμένη πλευρά να είναι κάτω.
Τα ψήνουμε 50-60 λεπτά.


Βγάζουμε τη φλούδα από τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση.
Τα βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το νερό, το ζωμό βοδινού, τις πατάτες, το θυμάρι και το πιπέρι.
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σούπα ελαφρά.

Σερβίρουμε σε μπολ, ρίχνουμε επάνω τριμμένη παρμεζάνα και συνοδεύουμε τη σούπα με ψημένο ψωμί.