BACK

Μελιτζάνες μαριναρισμένες σε λάδι και ξύδι

Ένα είδος τουρσί, όπου όμως οι μελιτζάνες έχουν προηγουμένως μαγειρευτεί. Ένας τρόπος να γεύεστε τις αγαπημένες σας μελιτζάνες κάθε εποχή, σαν μεζεδάκι για το ούζο σας ή σαν ένα πορώτο πιάτο που σίγουρα θα ανοίξει την όρεξη!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.8 (6 votes)

Συστατικά:

1 μεγάλη ξεφλουδισμένη μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες 1 εκ.
2 λειωμένες σκελίδες σκόρδο
2 κ.γλ. ξερή ρίγανη ή βασιλικός ή δυόσμος
1 πρέζα πιπέρι
2 κ.γλ. αλάτι
1/2 φλ. ξίδι καλής ποιότητας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα τσίλι σε σκόνη

Οδηγίες:

  • Αφήνουμε τις μελιτζάνες στο σουρωτήρι με αλάτι για 30 λεπτά για να ξεπικρίσουν. Στύβουμε, ξεπλένουμε καλά και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί ή πετσέτα κουζίνας.

1. Ψήνουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.

2. Βάζουμε τη μελιτζάνα σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να "ξεκουραστεί" για 4 ώρες στο ψυγείο.

3. Τις βάζουμε σε ένα βάζο αποστειρωμένο (δηλ. βρασμένο τουλάχιστον για 15 λεπτά) πιέζοντάς καλά για να χωρέσουν. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ακόμη περισσότερο λάδι, ώστε να καλυφθούν μέχρι επάνω.

Την επόμενη μέρα είναι έτοιμες.