BACK

Κριθαράκι με γαρίδες και σαφράν

Από το καταπληκτικό βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα "Αρωματική Κουζίνα" των εκδόσεων Πατάκη.
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.4 (5 votes)

Συστατικά:

2 φλιτζάνια κριθαράκι
500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά
1 ντομάτα
1 φλιτζάνι βρασμένα κουκιά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 γρ. σαφράν
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
ηλιέλαιο

Οδηγίες:

Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες. Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Ραντίζουμε το κριθαράκι με λίγο ηλιέλαιο για να μην κολλήσει.
Μουσκεύουμε το σαφράν σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και το αφήνουμε για 15΄.
Αφού βγάλει το χρώμα και το άρωμα του, το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Αλατίζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε την ντομάτα στη μέση την ξεσποριάζουμε και τη κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Ανακατεύουμε το κριθαράκι με τα κουκιά, την ντομάτα, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και τις γαρίδες.
Προσθέτουμε το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.