BACK

Σουπιά με μαύρο πιλάφι

Η σουπιά με μαύρο πιλάφι είναι μία συνταγή  από το βιβλίο της Τούλας Σκλήρου:  "Γεύσεις από την Λευκάδα"

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (2 votes)

Συστατικά:

1 κιλό σουπιές
½ φλιτζάνι λάδι
5-6 φλιτζανάκια ρύζι
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά ντομάτα πελτέ
1 μεγάλο κρεμμύδι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις σουπιές, προσέχοντας να μη σπάσει το σακουλάκι με το μελάνι τους, τουλάχιστον στις μισές από αυτές, για να πετύχει το μαύρο πιλάφι με την ιδιάζουσα γεύση.

Τσιγαρίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι με το λάδι, και γυρίζουμε για λίγο τις κομμένες σουπιές.

Ρίχνουμε 3-4 φλιτζάνια νερό, την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τις σουπιές να σιγοβράσουν και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το ρύζι, αν χρειαστεί νερό και ανακατεύουμε κάθε τόσο. Υπολογίζουμε ότι το πιλάφι είναι έτοιμο όταν έχει πιει τα υγρά του.


 

Tips

Το ρύζι Καρολίνα είναι η σωστή επιλογή εδώ.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: