BACK

Ντιπ με ψητές πιπεριές και καρύδι (μουχαμάρα)

Προτείνουμε να φτιάξετε λίγο παραπάνω από αυτό το εθιστικό ορεκτικό, γιατί θα γίνει ανάρπαστο, ειδικά όσο οι καλεσμένοι σας περιμένουν με ανυπομονησία το κυρίως πιάτο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (8 votes)

Συστατικά:

5 πιπεριές κόκκινες
100γρ καρυδόψιχα
1 παξιμάδι κριθαρένιο ή 2 φέτες ψωμί λίγο μπαγιάτικο
2 κ.σ. μελάσσα ροδιού
1-2 σκελίδα σκόρδο
½ - 1 κ.γλ. κύμινο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
αραβικές πίτες, ψωμί ή μπαστουνάκια λαχανικών (καρότο, αγγούρι κλπ.)

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C

1. Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα ταψί ολόκληρες.
2. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά γυρίζοντάς μια φορά, μέχρι η φλούδα τους να μαλακώσει και να καεί ελαφρώς.
3. Τις βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα όπως είναι ζεστές, κλείνουμε από πάνω και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
4. Τις ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε από τα σπόρια και τα κοτσάνια.
5. Βάζουμε το παξιμάδι ή το ψωμί να μουλιάσει.
6. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
7. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
8. Φυλάμε το ντιπ στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα έως μία μέρα.


Σερβίρουμε με τριγωνικά κομμένες αραβικές πίτες, μπουκιές ψωμιού ή μπαστουνάκια λαχανικών.

Tips

Τη μελάσσα ροδιού θα την βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ και σε αραβικά ντελικατέσεν. Αξίζει να την αναζητήσετε, γιατί δίνει μια βαθιά και αυθεντική γεύση στο ντιπ. Αν δεν τη βρείτε, αντικαταστήστε τη με βαλσαμικό ξύδι ή λεμόνι.