BACK

Κολοκυθοκορφάδες

Μια πεντανόστιμη πρωτότυπη συνταγή από το βιβλίο ''Ελληνική μαγειρική παράδοση, ένα παρελθόν με μέλλον" Εκδόσεις Les Livres du Tourisme των Αλέξανδρο Γιώτη, Ευθύμιου Καλόσακα και Αχιλλέα Παναγούλη.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

800 γρ. κολοκυθοκορφάδες
300 γρ. πράσινα κολοκυθάκια
100 γρ. φρέσκα κρεμμύδια
200 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. ρύζι
150 ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 

Οδηγίες:

 

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τους κολοκυθοκορφάδες. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια. 
2.Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
3. Σε μία κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και τα τριμμένα κολοκυθάκια μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας σε χαμηλή θερμοκρασία. 
4. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη φέτα τριμμένη και το αλάτι. 
5.Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
6.Γεμίζουμε ένα ένα τα κολοκυθολούλουδα και τα τοποθετούμε με τη σειρά σε μια πλατιά κατσαρόλα.
7. Προσθέτουμε λίγα υγρά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καλύπτουμε την επιφάνεια με μια λαδόκολλα και ένα πιάτο (για βάρος) και αφήνουμε την κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30΄ περίπου.
8. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Tips

Ανάλογα με τις περιοχές, μπορούν να παρασκευαστούν με πολύ μικρό κολοκύθι με άνθος ή μόνο με τον ανθό. Γίνονται και με κιμά.