BACK

Πάπια με σύκα

Ο συνδυασμός της πάπιας με τα σύκα είναι μαγευτικός. Δεν είναι το πιο καθημερινό γεύμα αλλά όταν κάποια στιγμή χρειαστείτε λίγο ανέβασμα καλέστε φίλους, προμηθευτείτε τα τελευταία σύκα της εποχής στη λαϊκή και ευχαριστηθείτε ένα πλούσιο γεύμα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2 (5 votes)

Συστατικά:

6 μεγάλα, φρέσκα σύκα (όχι ιδιαίτερα ώριμα)
600 γρ. mαgretς πάπιας
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. ροζ πιπέρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
120 ml πορτό
Μίγμα σαλατικών για γαρνιτούρα

Οδηγίες:

1. Κόβουμε τα σύκα σε ροδέλες και τα περιχύνουμε με 4 κουταλιές πορτό και 1 κουταλιά ζάχαρη.
2. Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε τα μαγκρέ πάπιας σε εσκαλοπίνια και τα περνάμε από το κορν φλάουρ.
3. Τινάζουμε ελαφρώς τα εσκαλοπίνια, για να φύγει το περίσσευμα του κορν φλάουρ.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι.
5. Σοτάρουμε τα εσκαλοπίνια και τα αλατοπιπερώνουμε.
6. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν γίνουν τραγανά και ροδοκόκκινα.Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.
7. Σ' ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
8. Τα μαλακώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ τα έχουμε αλατοπιπερώσει.
9. Προσθέτουμε τα εσκαλοπίνια και σβήνουμε με το πορτό. Πασπαλίζουμε με θυμάρι και ροζ πιπέρι.

Από το βιβλίο «Δημιουργώντας με φρούτα». 

Tips

Δυστυχώς δεν έχουμε βρει ακόμη ελληνικά μαγκρέ πάπιας και θα πρέπει να αγοράσετε εισαγόμενο προϊόν για να φτιάξετε αυτήν την συνταγή.