BACK

Αρνί μπούτι στο φούρνο

Το μπούτι από αρνί στον φούρνο είναι η κλασσική συνταγή για το Κυριακάτικο μεσημεριανό τραπέζι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.1 (8 votes)

Συστατικά:

1 κιλό κρέας από αρνί (μπούτι)
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδου
2 κ.σ. αλεύρι
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

για τη σάλτσα
1 κ.σ. αλεύρι
3-4 κ.σ. αλεύρι

 

Οδηγίες:

 

Για το κρέας

1. Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε καλά.

2. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με μυτερό μαχαίρι και σε κάθε σχισμή βάζουμε μισή σκελίδα σκόρδο βουτηγμένη σε αλατοπίπερο.

3. Με το χυμό λεμονιού αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος. Αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε στο ταψί και περιχύνουμε με το λάδι.

4. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα και 15 λεπτά και να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

5. Βγάζουμε το κρέας από το ταψί και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και διατηρούμε σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος ζεστές.

 

Για τη σάλτσα

1. Ρίχνουμε στο ταψί που ψήθηκε το κρέας, το ζεστό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθούν οι διάφοροι χυμοί του κρέατος, που έχουν πήξει.

2. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σοταριστεί.

3. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του ταψιού, περασμένο από σουρωτήρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε σαλτσιέρα χωριστά από το κρέας.

Tips

Αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας ψήστε το αρνί για μισή ώρα στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά στους 140-150 βαθμούς και σιγοψήστε μέχρι να είναι έτοιμο, περίπου 40-45 λεπτά για κάθε μισό κιλό κρέατος. Η χαμηλή θερμοκρασία κάνει το αρνάκι να μελώνει στο πιρούνι και στο στόμα σας!
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: